Lianne van Beek

Jou inspireren bij het creëren van een eetbare tuin!
Mijn kennis inzetten om héél veel mensen te helpen gezonde voeding te kweken in de eigen tuin.
Zodat de wereld weer een stukje mooier wordt
Daar word ik blij van, doe jij mee?


Het verhaal van Lianne


“Die kennis is zo waardevol, daarmee kan je andere mensen inspireren bij het aanleggen van hun eigen eetbare tuin. Jouw enthousiasme is aanstekelijk”.


En weet je… dat had ik niet in de gaten. Voor mij is het zo vanzelfsprekend dat ik eten uit mijn eigen tuin haal. Dat ik tijdens het werk in de tuin een bloem in mijn mond steek, een tomaatje pluk of een groen blaadje oppeuzel. En dat ik mijn eigen salade met verschillende soorten bladgroente en bloemen oogst. Tot mijn omgeving zei:


“Daar moet je wat mee! “


Die gedachte heeft wel moeten landen en is als een zaadje in mij gegroeid. Om uiteindelijk te denken: Ja, daar wil ik wat mee doen! En zo is het idee van het bedrijf ‘eten uit je tuin’ geboren.


Mijn eerste eetbare tuin was een moestuintje van 1 vierkante meter langs de zijkant van ons huis. Daarna heb ik diverse tuinen gehad, variërend van een m2 balkontuin, een stadstuin en ook een volkstuin van 200 m2. Ik vind tuinieren heerlijk en helemaal als dit gezonde voeding oplevert! En net zo belangrijk: ik wilde mijn 2 zoons en ook hun klasgenootjes en vriendjes leren wat gezonde voeding is. Toen zij peuter waren had ik ontzettend veel plezier in het coördineren van hun schoolmoestuin.


Ik tuinierde als hobby naast functies bij commerciële- en maatschappelijke organisaties. In 2004 heb ik het roer omgegooid en ben natuurgeneeskundige studies gaan volgen. Ik heb 10 jaar een eigen praktijk gehad (Praktijk Pit) waarbij ik cliënten met lichamelijke en emotionele klachten hielp. In elk consult nam voeding een centrale rol in. Gezonde voeding had voor mij zelf ook de hoogste prioriteit omdat ik me hierdoor fitter en blijer voel.


Naast het werken in de tuin vind ik het heerlijk om mij te omringen met stapels tuinboeken, waaruit ik kennis haalde voor mijn eetbare tuin. De kennis over planten is gegroeid doordat ik een vakopleiding kruidengeneeskunde en bachremedies heb gevolgd. Hierdoor breide het assortiment groenteplanten in mijn tuin zich uit met kruiden en wilde planten. De laatste jaren zijn hier de eetbare sierplanten, vergeten- en meerjarige groenten bij gekomen. Dit aangemoedigd door de stroming die op gang is gekomen in de permacultuur en voedselbossen waarin ik me ben gaanverdiepen. Om tot de ontdekking te komen dat ik de meeste principes uit de permacultuur intuïtief al jaren hanteer.


Ik ben ontzettend graag buiten en geniet enorm van de natuur en het heerlijke eten wat ik uit mijn tuin haal. Ik hoop jou ook te kunnen inspireren zodat ook jij kan genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft.


Mijn missie: Met elkaar 1000m2 eetbare tuin creëren. En als we bij de 1000m2 zijn, dan gaan we naar de 10.000. Voor iedereen een eetbare tuin. Dat is waar ik van droom! En terwijl ik dit schrijf, voel ik hoe ongelooflijk mooi dat zou zijn! Ik wens het jou van harte toe!

Lianne van Beek // Founder

Mijn missie en visie


Ik geloof in een mooiere wereld en ik maak mij zorgen. Dat mag je best weten. We weten niet meer waar ons eten vandaan komt. We weten niet wat erin zit. Er worden over de hele wereld veel teveel pesticiden en kunstmest gebruikt, monocultuur is de norm en de biodiversiteit holt achteruit. Voeding wordt van continent naar continent verplaatst waar enorme hoeveelheden brandstof voor nodig is. En we hebben giga-bergen plastic nodig voor de verpakking.  Dit is hartstikke slecht voor de natuur. Ik wil een mooie wereld achterlaten voor mijn kinderen en hun vrienden. En voor mijn kleinkinderen. Voor alle kinderen! Ik heb gedacht: wat kan IK doen om de wereld mooier te maken. En dat is door mijn tuin ‘eetbaar’ te maken. En heel veel mensen hierbij te helpen en te inspireren. Ik hoop dat jij mee gaat doen om de wereld groener, mooier en gezonder te maken!
>
Chat openen
Hallo 👋
Waarmee kunnen we je helpen?